Ghid turistic

Ce puteți vizita

Atracții turistice din zona noastră

Maramureșul este una dintre cele mai frumoase regiuni din România, unde ar trebui să ajungeți măcar o dată în viață. Aici s-au păstrat obiceiurile din moși-strămoși, iar locurile și lucrurile cu o însemnătate deosebită au fost conservate cu grijă și dragoste pentru tradiție și cultură.

Vă așteaptă plaiurile de un verde crud ale Maramureșului!

În această zonă se găsesc numeroase biserici și mănăstiri deosebite, muzee sau frumuseți naturale care vă taie respirația, dar și obiective celebre precum Cimitirul Vesel, Mocănița și Muzeul Satului.

Atracții Turistice

Cimitirul Vesel

Locul în care se râde în fața morții

Cimitirul Vesel din Săpânța este faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Crucea soacrei a devenit deja legendă, la fel ca multe alte povești sculptate pe crucile de lemn.

Cimitirul Vesel este un loc unic în lume. Nu sunt multe popoare care să obișnuiască să ia moartea în râs. Maramureșenii, în schimb, o fac încă din cele mai vechi timpuri.

Este un obiectiv pe care cu siguranță nu trebuie să il ratați și se află la numai 25 de kilometri distanță de pensiunea noastră.

Mocănița

Călătorie prin minunata Vale a Vaserului

Mocăniţa de pe Valea Vaserului se bucură de un număr tot mai mare de vizitatori, fiind una dintre cele mai mari atracţii turistice din ţară. Trenurile turistice urcă până la staţia Paltin (km 21,6), la aproximativ două ore depărtare de Vişeu de Sus, unde s-a amenajat un loc plăcut pentru popas.

Până la întoarcerea trenului, în Paltin, turiştii pot să îşi petreacă puţin timp în natură, să facă un picnic sau să admire panorama de pe platforma amplasată pe stânca din apropiere.

Acest obiectiv reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural și se găsește la 55 de kilometri de pensiunea noastră.

Mănăstiri

Mănăstirea Săpânța-Peri

Cea mai înaltă construcție de lemn din Europa

Mănăstirea se află la Săpânța, în mijlocul unei păduri. Este una dintre bijuteriile Maramureșului, fiind cea mai înaltă biserică de lemn din Europa, cu o înălțime de 78 de metri. Anual, vin sute de vizitatori la acest loc deosebit de frumos, în jurul căruia sunt 36 de specii de arbori și peste 1.000 de arbori seculari, unii având peste 300 de ani.

Biserica și construcțiile învecinate integrează elemente ale arhitecturii maramureșene tradiționale, aduse la dimensiuni care să impresioneze vizitatorii. Puteți ajunge cu uțurință aici pornind de la pensiunea noastră, situată la 27 de kilometri.

Mănăstirea Bârsana

Situată pe valea Izei, în Maramureșul istoric

Mănăstirea Bârsana este situată în comuna cu același nume din județul Maramureş. Folosind ca sursă de inspirație tradiția locală, toate clădirile din incinta mănăstirii sunt executate din lemn de stejar și pietre de râu, fiind ridicate de meșteri din localitate, asigurând astfel continuitatea artei cioplirii și îmbinării lemnului.

În prezent, ansamblul monahal cuprinde numeroase clădiri și muzee, legate printr-o serie de alei care sunt flancate de frumoase aranjamente florale. Mănăstirea Bârsana se află la aproximativ 17 km de pensiunea noatră și este un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratați când ajungeți în Maramureș.

Muzee

Muzeul Satului

Case și gospodării tradiționale din Maramureș

Muzeul în aer liber situat orașul Sighetu Marmației își întâmpină oaspeții cu monumente de arhitectură populară care reprezintă cele patru zone etnografice ale județului Maramureș. Vizitatorul este transpus încă de la intrare într-un univers arhaic, cu miros de iarbă proaspăt cosită și de lemn bătrân, fiecare casă spunând o poveste despre vremuri vechi și oameni care au trăit cu simplitate și credință.

Muzeul Satului este locul perfect pentru puțină istorie, unde să vă relaxați împreună cu cei dragi într-un cadru tihnit și pitoresc. Este ușor accesibil de la pensiunea noastră, situată la doar 6 kilometri de muzeu.

Muzeului Memorial din Sighet

Memorial al Victimelor Comunismului

În 1995, fosta ruină a Închisorii din Sighet este transformată într-un dureros Memorial al Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Au fost adunate fotografii, acte, obiecte, scrisori, colecții de ziare, cărți, manuale. S-au organizat ateliere, seminarii, simpozioane, precum și întâlniri cu victimele comunismului.

În curtea interioară a închisorii se află statuia Cortegiul sacrificaților - optsprezece siluete umane mergând spre un zid care le închide orizontul. Dacă doriți să aflați mai multe despre istoria poporului nostru, puteți vizita memorialul, care se află la aproximativ 8 kilometri de pensiune.

Atracții Naturale

Cascada Cailor

O cădere de apă spectaculoasă

Cascada Cailor este unul din cele mai impresionante monumente ale naturii de pe versantul nordic al Munților Rodnei, în apropiere de stațiunea turistică Borșa. Are o cădere de apă de peste 90 de metri și își are originea într-un circ glaciar, alimentat de apa ploilor, de zăpezi și de câteva râuri subterane.

Cascada se află la 100 de kilometri de pensiunea noastră. Accesul la aceasta se face ușor, fie că se alege drumul pe jos de la Borșa, mergând circa o oră și jumătate, pe o potecă prin valea formată în dreapta stațiunii, fie că se alege telescaunul din stațiunea Borșa. De la telescaun se poate ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute.

Munții Rodnei

Cei mai înalți munți ai orientalilor

Munții Rodnei constituie al doilea parc național ca mărime din țară și totodată unul dintre cele mai bine conservate peisaje glaciare din România. Are o creastă impresionantă, singura comparabilă cu cea a Carpaților Meridionali din afara acestui segment. Este singurul loc din lume în care putem admira opaițul Munților Rodnei și unul dintre puținele locuri rămase la noi în țară în care mai putem întâlni cocoșul de mesteacăn.

Puteți ajunge la Munții Rodnei pe un drum de 74 de kilometri, pornind de la pensiunea noastră. Aici puteți să vă bucurați de aerul curat al munților, de flora și fauna diversificată a acestora, de peisaje deosebite și să vă planificați diverse trasee.

Vadu Izei, Maramureș

Vă așteptăm cu drag!

Pensiunea noastră este situată în localitatea Vadu Izei din Maramureș. Căsuțele au trecut testul timpului și vă așteaptă să le vizitați și să călătoriți în trecut, când oamenii erau mai aproape de natură și valorificau fiecare dar al acesteia. Aici se îmbină frumusețea tradițiilor maramureșene cu confortul, liniștea, armonia și farmecul naturii. Vă invităm să vă bucurați de toate acestea și să încercați băuturile și mâncărurile din zona noastră!

Vă invităm să gustați câte puțin din toate aceste minunății, să vă bucurați de graiul și obiceiurile noastre, să stăm la povești și să vă împărtășim cât mai multe lucruri despre aceste meleaguri!